Bugun...


TÜRSAB Başkanı Kantarcı: Sezon İçin Dimdik Ayaktayız !
Tarih: 10-03-2020 16:08:07 Güncelleme: 10-03-2020 16:08:07 + -


Türkiye’ye komşu ülkelerde ve Avrupa’nın Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkelerinde yüzlerce coronavirüs vakası görülmesine karşı Türkiye’de tek bir vakanın olmaması turizm hareketliliği noktasında yaz sezonu için avantaj olarak görülüyor. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı Türkiye’nin coronavirüsten etkilenmemesi ve hiç vaka görülmemesi nedeniyle büyük avantajı olduğunu belirterek, “Sezon için dimdik ayaktayız” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 10-03-2020 16:08

TÜRSAB Başkanı Kantarcı: Sezon İçin Dimdik Ayaktayız !

Gökhan DİHKAN( sayfa61)- Kantarcı, “Kapıları kapadık İran coronavirüs nedeniyle kırılıyor, Avrupa’nın göbeğinde İtalya’da Fransa’da yüzlerce ölüm ve vakalar görülüyor.  Biz ülke olarak tedbirleri aldık kafamız rahat. Avrupa’nın değişik ülkeleri ile bizim komşu ülkelerimize baktığımızda şu anda virüsün bulaşmadığı, sağlık tedbirleri anlamında her türlü tedbirin alındığı en başarılı ve en temiz ülke biziz. Bu durumun sezona turizm hareketliliği anlamında olumlu yansıyacağını düşünmekteyiz. Hem Türkiye geneli hem de Trabzon özeli için sezonu iyi geçirmek noktasında dimdik ayakta duruyoruz. İnşallah olumsuzluk olmaz. Olsa da tedavi yöntemleri salgına azaltma tedbirleri bakanlığımızca, devletimizce alındı” dedi.

SUUDİ ARABİSTAN’IN KARARI TURİZM HAREKETLİLİĞİNİ FAZLA ETKİLEMEZ

Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye geliş gidişleri ikinci bir emre kadar askıya almasının bölgedeki turizm hareketliliğini çok fazla etkileyeceğini düşünmediğini kaydeden Kantarcı, “Zaten geçen sene Suudi Arabistan yönetimi siyasi olarak bizim ülkemize ve bölgemize mümkün olduğunca turist göndermemeye yönelik telkinlerde bulunuyordu. Yaptırım başlamıştı. Geçen sene buna bağlı olarak Arabistan gelişleri yavaşlattı kayıplar olmuştu. Yine de Suudi Arabistan’ın kararının Doğu Karadeniz Bölgesi ve Trabzon’u çok fazla etkileyeceği kanaatinde değilim. Suudi zaten her sene bir bahane buluyor. Geçen sene en büyük baskıyı yaptı ona rağmen Suudi Arabistan’dan 2018’e göre aynı oranda Arap turist geldi” dedi.

SEZONA 3 AY DAHA VAR !

Hafta başında Suudi Arabistan Havayolları’nın 15 Nisan’a kadar uçuş yapmayacağını duyurduğunu hatırlatan Kantarcı, “ 15 Nisan’a kadar hem kendi havayolları hem de Türkiye dahil bazı ülkelerin havayollarıyla karşılıklı seferleri durdurdu. Bizim ise hedefimiz yaz sezonudur. Haziranın birinci haftası itibariyle gelişecek olan yoğun dönemdir. Bunun ilgili olarak tedirginlik var. Rezervasyon akışı oldukça yavaş durma noktasına geldi. İnsanlar görelim bakalım süreç nasıl işleyecek diye düşünüyor. Yurt dışına gidecek olan Türk vatandaşları İtalya, İspanya, Fransa, Almanya gibi tur paketleri almış olan vatandaşlarımız buralara gitmeyecek. Dolayısıyla iç turizmde bir hareketlilik olacak. Virüse karşı en başarılı ve en temiz duran ülkeyiz. Diğer ülkelere göre çok daha avantajlıyız. Ama sezona daha çok var. Mart’ın ortalarına yaklaştık. Sezona 3 aylık bir süre var. Bu da oldukça uzun bir zaman. Ramazan başı ve ortaları itibariyle bu salgının da yavaşlayacağı ve artık bununla ilgili korkuların azalacağı görüşü hakim. İnşallah öyle olur. Böylece biz de sezona dolu dolu gireriz. Bölgemizdeki diğer ülkeler ve Avrupa ülkelerine göre daha iyi bir pozisyonda olmamız itibariyle bu avantajı turizm hareketliliği anlamında olumlu yönde kullanıp bir patlama artış sağlayabiliriz” ifadelerine yer verdi.

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI