![]() |
Tweet |
Ülke genelinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edildiği ifade edilirken, CHP heyeti meşaleli bir yürüyüş için Vali Yıldırım'dan izin isteyecek.
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, 29 Ekim'de bir yürüyüş talepleri olduğunu belirterek, "Bunu Vali Bey ile konuşacağız. 29 Ekim kutlamalarının yasaklandığı yönünde bir bilgimiz var ama biz yürüyüş yapmak istiyoruz. Cumhuriyet Ortadoğu'ya da lazımdır. Bugün yaşanan süreçte cumhuriyetin değerini daha iyi görüyor ve anlıyoruz. Cumhuriyet'e vefa borcumuzu göstermek istiyoruz. Halk konserini son Gazze'de yaşananlardan sonra iptal ettik ama yürüyüş yapmada bir sakınca olmadığı kanaatindeyiz. Cumhuriyete sahip çıkmak adına bunu yapmak niyetimiz var. Gazze'de yaşananlar sonrasında cumhuriyetin ne kadar değerli olduğu bir kez daha ortaya çıktı" dedi.
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ile temasta olduklarını ancak henüz görüşmediklerini ifade eden Başkan Batmaz, "Eğlence yapmayacağız, bu yürüyüş cumhuriyete sahip çıkmak adınadır. Vali Bey'den de bu noktada anlayış bekliyoruz" diye konuştu.