![]() |
Tweet |
Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de giderek yayılan Koronavirüs dolayısıyla Trabzon’da 1 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 10’dan fazla yeni vaka tespit edildi. Enfekte olmuş kişilerle temas kuran 70’ten fazla kişi ise karantinaya alındı.
Trabzon İlk Ölüm 20 Mart’ta Gerçekleşti
Fransa’dan 9 Mart’ta İstanbul’a, oradan da Trabzon’a gelen 62 yaşındaki E.Y. virüs dolayısıyla 4 gün önce hayatını kaybetti. E.Y.’nin ölümü, Trabzon’da virüs dolayısıyla yaşanan ilk ölüm olarak kayıtlara geçerken kendisiyle yakın temas kuran 2 yakınının enfekte olduğu, 70’in üzerindeki kişi ile tedavisini gerçekleştiren doktorlar ve sağlık çalışanlarının da karantinaya alındığı öğrenildi.
Yurt Dışından Geldiğini Söylemedi, 14 Gün Kuralına da Uymadı
9 Mart’ta bir yakınının cenazesine katılmak üzere Fransa’dan Trabzon’a gelen E.Y., yapılan uyarılara rağmen ’14 gün evde kal’ kuralına uymadı, yurt dışından geldiğini de söylemedi. Hasta vaziyette cenazeye, ardından da taziye ve mevlide katılan E.Y. çok sayıda kişiyle fiziki temas kurdu.
11 Mart’ta yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle Of Devlet Hastanesi’ne giden E.Y., burada da doktorlara yurt dışından geldiğini söylemedi. Yapılan testlerinin negatif çıkması üzerine evine gönderildi.
Bir gün sonra şikâyetleri azalmayan E.Y. yeniden hastaneye gitti, yapılan testleri yine negatif çıktığı için tekrar evine gönderildi.
16 Mart Pazartesi günü yüksek ateş şikâyetiyle gittiği hastaneden, Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen E.Y.’ye burada yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı ve karantinaya alınarak tedavisine başlandı.
Tedavinin cevap vermemesi üzerine 20 Mart Cuma günü hayatını kaybeden E.Y., Cumapazarı mahallesinde defnedildi.
300’ün Üzerinde Test Yapıldı
Edinilen bilgiye göre, Trabzon’da bugüne kadar 300’ün üzerinde kişiye test yapıldığı, bu testlerden en az 10’unun pozitif çıktığı öğrenilirken, uzmanlar yapılan test sayısının düşük olduğunu, bu sayının artmasıyla vaka sayısının da artabileceğine dikkat çekiyor.
Yeterli Test Yapılabiliyor mu?
Bölgenin merkezi konumunda ve gelişmiş bir ulaşım ağına sahip olan Trabzon’a, kara ve hava yoluyla Mart ayı içinde çok sayıda kişinin giriş yaptığı belirtilirken, bu kişilerin ne kadarının 14 gün kuralına uyup uymadığı veya takip altında oldukları ise bilinmiyor.
Sokağa Çıkmayın Uyarısı
Yetkililer, virüsün ciddiye alınması ve sadece 65 yaş üstünün değil, genç ve sağlıklı insanların da zorunlu olmadıkça sokağa çıkmaması ve korunma tedbirlerine sıkı sıkıya uyulması gerektiği yönünde uyarılarda bulunuyor.