|
Tweet |
Bakan Koca, corona virüs nedeniyle son 24 saatte 69 kişinin yaşamını yitirdiğini, toplam can kaybının 425 olduğunu bildirdi. Bakan Koca, İstanbul'da 12 bin 231, İzmir'de 1105, Ankara'da 860, Konya'da 601, Kocaeli'de 500 vaka olduğunu açıkladı. Koca, "Türkiye'nin analizi, şu anda İstanbul'da bir kişi 16 kişiye bulaştırıyor." dedi.
Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:
Corona virüsle mücadelemizde bilinç daha da pekişti. Corona virüsün ne kadar hızlı yayıldığını anlamıştık. Daha detaylı ele almak istiyorum.
Virüs taşıyan yani ilk taşıyıcı yayılıma kaynaklık edecek birçok kişinin varlığına yol açtı. Taşıyıcı görmeyen birçok kişi zincirleme bulaşma ile hayatını kaybetti. Bu örneği göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum.
18 bin 135 hastanın her birini anlattığım olaydaki virüs taşıyan yerine koyun.
Yayılımın ne kadar hızlı, kolay olduğunu hatırlayın.
Bizi güvenceye alan tedbir belli. Temas içinde olmayacağız.
Büyüklerimizi uyarıyorum, evden çıkmayın.
Yeni tedbirler var. Yayılımın hızını kesecek iki uygulama üzerinde duruyoruz. Gençlerimizin bizi anlayacağından emin olmak istiyorum.Bilim Kurulu'muz daha sıkı tedbirler alınması yönünde tavsiye kararı aldı.
Cumhurbaşkanımız bu konudaki takdirlerini kendilerini açıklayacaktır.
Hastalığa karşı zafer elde etmenin yolu yayılmasını durdurmaktır. Virüsün bütün gücü yayılma fırsatıdır.
Son 24 saatte 16 bin 160 test yapıldı. 2 bin 786 pozitif vaka.
Bugün 69 kişi hayatını kaybetti. Toplam can kaybımız 425. İyileşen hasta sayısı 484'e yükseldi.