![]() |
Tweet |
Mercure otelde gerçekleştirilen toplantıda 2021 sezonu değerlendirilmesi, turizmin gelecek yıl planlaması, kayıp kaçak yasadışı işletmeler, turizme ilgili yapılacak denetimler, Sümela Manastırı’nın durumu, Trabzon’daki turistik lokasyonların” durumunun konuşulduğu toplantının verimli bir havada geçtiği kaydedildi.
Toplantıyla ilgili soruları yanıtlayan Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Dündar, Vali Ustaoğlu’nu kendilerinin davet ettiğini ifade ederek, “Sayın Valimiz turizme çok değer veriyor, davetimizi kabul edip bizi onurlandırdığı için kendilerine teşekkür ediyoruz. Turizmin gelecek yıl planlamasıyla ilgili olarak yasadışı işletmeler ile mücadele, turist ağırlayan tesislerde yapılması gereken denetimlerin aksatılmaması, Trabzon’un tanıtımı için yeni pazarlar bulunması ve fuarlara katılınması gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Vali Ustaoğlu’nun kaçak ruhsatsız turizm belgesiz işletmelere yaklaşımının nasıl olduğu sorusuna da Dündar, konuya hakim çok ilgili olduğunu ifade ederek, “Aşağı yukarı paralel hatta örtüşen derecede benzer düşüncelerdeyiz” dedi.
BAZI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA ŞAŞIYORUM
Sümela Manastırı’nda 15 Ağustos’ta yapılacak ayin ile ilgili yapılan eleştirilere de değinen Dündar, “Sümela Manastırı’nda yapılacak törenle ilgili olarak her yıl bildiriler yayınlanmaktadır. Milli manevi değerlerimize aykırı bu yüzden bu tören yapılmamalıdır, hukuksuzdur vb. gibi gerekçeler ileri sürülmektedir. Dünya kültür mirasına girmeye aday ve dünyadaki sayılı eserlerden bir tanesi. Sonuçta bundan bir tane daha yok. Bu insanlar gelmeyecekte kim gelecek? Kim görecek bu eserleri. Biz mi göreceğiz? Ortodoks gelmesin katolik gelmesin de kim gelsin? Sendikalar işine bakmalı, sendikaların mı işi bu Allah aşkına?” dedi.
BÖYLE SAÇMA BİR ŞEY VAR
Dündar, “Halbuki bir turizm cevheri orası. Burada Ortodoks'u sadece Yunan sanıyorlar. Yunan mı sadece Ortodoks? Ukrayna'daki Rusya'daki Ortadoks’lar ne olacak? Bir sürü yerde Ortodoks var. Devletimizin kurumlarını bilgisi ve izniyle yapılan bir törene karşı çıkanları anlayamıyoruz. Son olarak, Sümela manastırını daha etkili hale getirmek. oraya turist çekmek ile ilgili çabalarımız var. Hedef pazarlardaki fuarlara katılarak Yunanistan, Ukrayna gibi fuarlara katılıp, bu bölgeye yaz sezonu dışında turist çekmenin çarelerini arayacağız. Bunu paylaştık” diye konuştu.
TERAYAĞI, FINDIK İŞİ DEĞİL
Dündar, Trabzon Günleri ile ilgili önerilerini de sıralayarak, “Trabzon günleriyle ilgili bizim kanaatimizce Ankara'da, İstanbul'da Trabzon'u tanıtacağız gibi bir şeyler yapmanın anlamı yok. Ankara'da, İstanbul'da yapılan tanıtımın bir önemi yok. Trabzon'u, Trabzonluya tanıtıyoruz oralarda. Ülkemizde Trabzonu bilmeyen mi var. Bizim talebimiz, bizim isteğimiz şu; Biz her yıl hedef pazarlardan birinde Trabzon günlerini yapalım. Bu yıl Ürdün geldi mesela. Şimdi Mısır gelmeye başlıyor. 1 yıl Mısır’da yapalım, Kahire'de yapalım, 1 yıl Azerbaycan'a yapalım. Kuveyt, Umman, Irak, Suudi Arabistan, Fas, Tunus, Cezayir gibi ülkelerde yapalım tanıtımı. Trabzon’u oralarda tanıtalım turist getirelim. Ankara'dan kimi getiriyoruz. Bu iş tereyağı ile fındık işi değil. Ciddi para aktarılıyor bu günlere. Yapılan yatırımın karşılığı ancak yeni pazarlardan alınabilir kanaatindeyiz.” dedi.
VALİ BEY FEVKALEDE OLUMLU YAKLAŞTI
Dündar, şöyle devam etti: “Bu işte bizim hedeflerimiz var. Dernek olarak hedeflerimiz var. Yasadışı işletmelerin önüne geçmek gibi bir hedefimiz var. Trabzon'u hedef pazarlarda tanıtmak için de hedeflerimiz var. Bunu vali beyle paylaştık. Vali bey buna fevkalade olumlu yaklaştı. Ankara'da iki fındık çay gösterdim Ankara'ya Trabzon'u tanıttım. Ankaralı bilmiyor mu Trabzon’u? İnşallah bu düzeni değiştireceğiz. Trabzon bilmeyenlere görmeyenlere duymayanlara tanımak isteyenlere tanıtmalıyız. Trabzon Oteller Birliği olarak tek gayemiz tek derdimiz bu şehri turizim de ileriye taşımak.”