![]() |
Tweet |
Proje kapsamında fıskiyelere 2.5 milyon TL, milyon TL, ağaçlara 29 milyon TL, ışıklandırmaya 14 milyon TL olmak üzere toplam 47.5 milyon TL’ye mal olacak.
Yetkililerden edinilen bilgilere göre projenin fiziki olarak yüzde 10 seviyesinde olduğu ve imalatlarına devam ettiği bildirildi. Projede şu anda restoran ve büfelerin temelleri döküldüğü açılanırken çelik imalatların devam ettiği ifade edildi.
Ayrıca yürüyüş yolu imalatlarının devam ettiği ve revize tahkimatların yapıldığı ve üzeri harçlı pere ile kaplandığı görüldü.
Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu projeyle ilgili son olarak, ‘’Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi de tüm hızıyla devam ediyor. Burada geçmişte doğal bir koy vardı. Biz çalışmaya başladığımızda burası da yeniden ortaya çıktı. Bölgedeki kötü yapılar yıkıldı, tamamen doğal bir sahil bandı olacak. Trabzon halkı artık rahat bir şekilde Ganita'dan başlayarak Akyazı'ya kadar sahil boyunca gezebilecek ve sporunu yapabilecek’’ ifadelerini kullanmıştı.