![]() |
Tweet |
Sümela Manastırı ören yeri giriş ücretinin yüzde 400 oranında artmasını değerlendiren Yalçınkaya, “Trabzon-Maçka-Sümela Manastırı hattında çalışan minibüs esnafıyız. Pandemiden dolayı Sümela Manastırı’na gitmek için durağımıza gelen yabancı turist yok denecek kadar az. Zaten Trabzon’a yabancı turist de çok az geliyor. Genelde yerli ve ekonomik olarak gezen yerli misafirler geliyor. Bunlar da manastıra ulaşımda bizi tercih ediyorlar. Fakat biz ne kadar hassas olsak ve hijyen kurallarını yerine getirsek de toplu taşıma aracı olmamızdan dolayı, bazı aileler bu süreçte kendi araçlarıyla ulaşımı tercih etmektedir. Haliyle yaz aylarında işlerimiz zaten çok düşük seviyelerde” dedi.
“Giriş Ücretlerindeki Artış, İşlerimizi Daha da Olumsuz Etkiledi”
“Sümela Manastırı’na giriş ücretinin önceden duyuru yapılmadan bir anda 50 TL’ye çıkartılması, bizlerin ve vadideki diğer işletmelerin işlerini olumsuz etkiledi” diyen Yalçınkaya, “Biz eskiyi de biliyoruz bugünü de biliyoruz. Bugünler bu fiyat artışının yapılacağı zaman mıydı? Zaten işler kötü, bir iki ay daha aynı fiyattan devam edilmesi gerekirdi” diye konuştu.
“Giriş 250 TL Olsun Diyenleri, Ciddiyete Davet Ediyoruz”
Yalçınkaya, ‘bazı kimselerin, girişlerin 250 TL olması yönünde medyaya beyanat verdiğini’ hatırlatarak şöyle konuştu:
“Birileri, Avrupa’dan örnek verip, giriş fiyatının 250 TL olmasını söylüyorlar. Dünya ve ülkemizdeki bu zor zamanlarda, ekonomik olarak bu zor günlerde bu olacak şey midir. Bu konuda konuşan herkesi, ciddiyete davet ediyorum.”