![]() |
Tweet |
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tasarruf tedbirlerinin örnek alınması gereken bir tablo ortaya koyduğuna dikkat çeken Söğüt, “Önemli olan sözde değil özde tasarruf yapmaktır” ifadelerine yer verdi.
Söğüt Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun, göreve geldikten sonra yapılan ilk meclis toplantısında belediyede kiralık araç sayısının çok fazla olduğunu belirterek ‘Tasarruf şart’ dediğini hatırlatarak, “Gel gör ki; bu yılın başında yapılan araç kiralamaları ile ‘tasarruf şart’ sözü büyük bir çelişki ve tezat oluşturmuştu. Öyle böyle değil, bu yılın başında 3 yıllığına kiralanan 63 adet araca 10 milyon ödenecek olması bir yana, bazı araçlar için kauçuk paspaslı, film cam, kablosuz telefon ile görüşme imkânı veren, otomatik vites, geri görüş kamerası gibi özellikler aranması, tasarrufun Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Zorluoğlu için arapça kökenli bir söz olması dışında hiçbir anlam ifade etmediği çok yazılıp söylenmişti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu araç kiralaması tasarruf kelimesini sözde bırakırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki lüks araçları ihale yoluyla satmaya devam ederek, hem sözde hem de özde tasarruf yapmaya devam ediyor” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi 4 Lüks Aracı Sattı
Söğüt göreve geldikten sonra Büyükşehir Belediyesi birimlerine ait araçların sayısını azaltan ve geçmiş dönemlerde alınan yüksek maliyetli lüks araçları satışa çıkararak ciddi oranda tasarruf sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi önceki gün 4 lüks aracı daha ihale ile sattığını hatırlatarak, “Biir tarafta; tüm birimlere tasarruf uygulamalarının artırılması ve israfla mücadele edilmesine yönelik genelge yayınlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mansur Yavaş, diğer tarafta lüks aracından 5 milyona hizmet binasını tadilat ettiren ‘deniz manzaralı odam olmalı’ diyen Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Murat Zorluoğlu. Ülkemizde çok başarılı belediyeler var. Bir tanesi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni kısaca kıyasladım. Hangisi ile kıyaslarsanız kıyaslayın, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, belediyecilik anlamında geride hatta sınıfta kalır” şeklinde konuştu.