Balta, "18 seneden beri Trabzon'da neler oldu, kim kime saldırdı, basında kim kimle uğraştı, bunların sonunda da kimlerin nerelere geldiği bellidir. Trabzon burası. Bu tür tartışmalar çok gündeme gelir. Kendi içimizdeki, aile içindeki tartışmalarımızın dışarıda farklı algılanması doğru ve hoş değil. Bundan belli çevreler farklı şeyler sağlamaya çalışıyor" dedi.
GÖRÜŞ AYRILIKLARINI KENDİ
İÇİMİZDE HALLEDERİZ!
AK Parti'nin teşkilatlarıyla, milletvekilleriyle belediye başkanlarıyla bir bütün olduğunu kaydeden Balta, "Cumhurbaşkanımız nelerle uğraşıyor. Kısır çekişmelerle zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Biz bu tür tartışmaları geride tutuyoruz. Fikir ayrılıklarını kendi içimizde halletmesini biliriz. Hizmetlerin aksatılmasına neden olacak, gerginlik arttırıcı kin ve nefret tohumlarının ekilmesinden yana bir anlayışın içinde olmayız. Bunu yapanlara karşı duruşumuz olur. Görüş ayrılıklarını kendi içimizde hallederiz" dedi.
YANLIŞA YANLIŞ
DOĞRUYA DOĞRU DERİZ!
Kendisinin şu anda teşkilatlardan sorumlu koordinatör olarak görev yaptığını hatırlatan Milletvekili Balta, "Bir taraftan milletvekilliğim, bir taraftan komisyon başkanlığım, diğer tarafta teşkilatlarda koordinatörlük görevim var. Bizim teşkilatlarla, kişilerle problemimiz olmaz. Doğruları söylemek ayrı bir şeydir. Siyasette istişare edip konuşmak vardır. 'Yanlışa yanlış doğruya doğru' dediğimiz zaman kamuoyunda teşkilatlarla arası bozuk şeklinde değerlendirme yapmak doğru değil. Ben İl başkanlığı yaptım, 18 senedir teşkilatların içindeyim. Sıkıntıları çektim. Vekil olarak doğruya doğru yanlışa yanlış dememiz lazım. Bunu da herkesin kabullenmesi lazım. Siyasetin görevi budur. Hiçkimseyle kırgınlık ve dargınlığımız olamaz. Burası bizim babamızın malı değil. Bu makamlarda hizmet etmek için bulunuyoruz. Nereden nereye geldiğimizi biliyoruz. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Çizgimizden taviz vermeden 26 seneden beri siyaset yapıyoruz. Trabzon'da bizim bir çizgimiz vardır. Çocuklarıma bırakacağım servet budur. Bu çizgide yürüyerek namuslu, şerefli şekilde millete ve Allah'a mahcup olmadan yolumuza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
SİYASETİ KENDİ ŞAHSİ
ÇIKARLARIMIZ İÇİN KULLANMADIK!
Balta herkesin bir masa etrafında, doğrunun etrafında yola devam edeceğinin altını çizerek, "4 milletvekili var. Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları var, ilçe ve il başkanları var. Bu tür tartışmalar kongre sürecinde olabilir. Biz partimize yakışır şekilde bize verilen sorumluluğun bilincinde olarak hizmet edeceğiz. Vatanımızı bayrağımızı seviyoruz. Namuslu şerefli bir şekilde siyasetin verdiği gücü kendi şahsi çıkarlarımız için değil milletin çıkarlarını ön planda tutarak siyaset yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Haber: Gökhan DİHKAN