Bugun...



Trabzon'da Lokantalar Yüzde 25 İle Açılmak İstiyor !

Trabzon’da yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren bir kısım esnaf Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile görüşerek taleplerini iletti. Sektör temsilcileri Trabzon yeme, içme ve hizmet sektörünün yüzde 25 ile acil bir şekilde açılma isteklerini Vali Ustaoğlu’na aktardı.

facebook-paylas
Tarih: 18-03-2021 12:45

Trabzon'da Lokantalar Yüzde 25 İle Açılmak İstiyor !

Ziyarette bulunan esnaf temsilcileri şu ifadelere yer verdi: “Sayın Valimiz Ustaoğlu’na ,Sayın Büyükşehir Belediye Başkanına Zorluoğlu ‘na ve Sayın  Ortahisar Belediye Başkanı Genç’e Misafirperverlikleri ve Nezaketleri  için ,Empati ve anlayışlar, çözme gayreti içinde olmaları dolayısı ile şükranlarımızı özelikle  belirtmek istiyoruz. Trabzon’un böyle değerli yöneticilere sahip olmasını da ayrıcalık olarak görüyoruz. İşinin başının sağlık olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Bir de işin sosyal ve ekonomik tarafı var. Bir de o taraftan bakmak ve yorumlamak lazım. 1 Haziranda  başlayan süreç 18 Kasım’da kapanarak şu an itibari ile 5 aylık bir zaman diliminde kapalıyız. Bizler kent kültürünün en büyük mozaiğiz, cadde ve sokakların ana taşıyıcılarıyız. Bizler hizmet ve yeme içme sektörünün vazgeçilmez  unsurlarıyız. Türkiye’de çok ciddi bir esnaf problemi ve ruhsal problemlerle  karşı karşıyayız. Bu insanların sağlığı her şeyden önemli, psikolojisini kaybetmiş, ruhsal sağlığını kaybetmiş bu kitleyi tedavi edecek çözümleri ivedilikle harekete geçirmeliyiz”

 

Ekonomisini ve sosyal güvencesini kaybetmiş bu insanların iyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir esnaf  ve vatandaş olabilmesini bekleyemeyeceklerini ifade eden esnaf temsilcileri, “Dolayısı ile bu işi muhakkak revize etmeliyiz. Mutlak şekilde gelir gider denkleminin sağlanması lazım. Geliri olmayan bu kesimi giderlerini de  o dönem için olmamasını sağlamak zorundayız. Bizim temel problemlerimiz var, yükümlülüklerimiz var, çalışanlarımız, tedarik firmaları, mal sahibi, kredilerimiz, çeklerimiz var. Bu  dönem için sırtımıza binen yüklerimiz bunlar çalışmadan ödemek zorunda olduğumuz yükler.

 

Bu neden ile; 1.Genelge ile kapatılan iş yerlerinin o döneme ait kira üst limitini  yüzde 50 olarak gerçekleşmesi için karar almak . 2. 31.08.2020  olarak çıkartılan torba yasasını, genelge ile kapatılan işyerlerine 30.03.2021 içine alacak ve aynı şekilde 6 ay sonra başlamak kaydı ile en uzun şekli ile ödenmesinin sağlanması 3. İşletmenin en önemli gider faturaları (elektirik, ve doğalgaz) açılana kadar kesilmesini önlemek ve açıldıktan sonra 10 gün içinde  (4,6)  taksitle ödenmesinin sağlanması 4.Esnafın  asli yaşamsal giderleri için  10.000 ile 25.000 tl arası kredi kartının sağlanması  5.Ticarete  çok ciddi yatırım yapan yatırımcılar BU OLAĞAN ÜSTÜ DÖNEMDE bankalardan var olan kredi gecikmeleri dolayısı ile kredi talepleri reddediliyor.180 günlük hukuksal koruma olmasına rağmen 60,65 gün gecikmesi olanlar kredi kullanamıyor. Bu ciddi bir sorun bir an önce çözüm getirmek lazım. 6.Hizmet sektörü HES KODU ile yüzde 25 kapasite ile açılmalı (müşterileri sağlıklı personeli sağlıklı bir sistem hiçbir vatandaş  için tehdit oluşturmaz) 7.Ramazan Ayında kapanış süresi 22;00 ,23;00 olmalı 8. Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanan personellerimiz gelir yetersizliğinden kaynaklı,işletmelerine sürekli icra kağıtları gelmektedir. 9.Aksa ÇEDAŞ Elektirikleri kesmekle kalmayıp abonelikleri iptal ediyor resmi işlem yapıyor, bu uygulamanın bir an önce sonlanmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
HABER ARA
YUKARI YUKARI