![]() |
Tweet |
Trabzon Kent Konseyi 15. Seçimli Olağan Genel Kurulu, bugün Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde yapıldı. Genel Kurul için 235 kişiye çağrı yapıldığı kaydedilirken, açılışta ilk etapta 172 kişinin katıldığı ancak devamında yine kişilerin katıldığı da belirtildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Genel Kurul’da ardından divan seçimi yapıldı. Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez’in Divan Başkanlığına seçildiği Genel Kurula, Trabzon’da ki STK’ların ilgisi büyük oldu.
SABAH 3 ADAY DİYE GELDİK, 2 ADAYA DÜŞTÜ
Divan Başkanı Suiçmez, “Bugün dileğimiz ilk kez Trabzon Büyükşehir Kent Konseyinde demokratik seçim gerçekleştirmek. Bugün bu Genel Kurulu yönetirken, mümkün olduğunca demokrasiye uygun davranmaya çalışacağız. Görünen o ki 2 tane yeni adayımız olacak. Her an yeni adayımız çıkabilir. 3 aday diye sabah geldik 2 aday olduğunu görüyoruz. Her iki adayımız görüşlerini, yönetim kurulu adına da birer arkadaşımızın görüşlerini burada bize iletmesini talep edeceğiz” dedi.
KARAL: HEPİMİZ PANDEMİ DÖNEMİNİ YAŞADI
Genel kurulda ardından gündem oylanarak kabul edildi.
Kent Konseyi mevcut başkanı Prof. Dr. Hasan Karal, “Biz Aralık ayının 2019’unda seçimle geldik. Yönergenin değişikliğinden sonra seçim yapılması gündemi vardı. Ancak hepimiz pandemi dönemini yaşadık. Dün daha evimize götürdüğümüz yiyeceği, balkona koyarak yaşamımızı sürdürüyorduk Bu süreçte biz elimizden gelen çalışmaları en iyi şekilde yürütme gayreti içinde olduk. Takdir sizlerin. Ortak aklı hüküm kılmak adına, yürütme kurulunda görüşülmeyen hiç bir konuda şahsım açıklama yapmadı. Uzmanlık alanlarına çok değer verdik. Bu bizim geleceğe dönük planlamalarda çok değerli olacaktır” dedi.
ÜYESİNE ULAŞMAYAN KENT KONSEYİ OLMASIN
Karal, “İlk kez bağımsız bir bin ve karar organlarını çalıştırma şansı yakaladık. İlk kez kent konseyine ayrı bir bütçe ayrılacak. Bu diğer kent konseylerinin duyduğunda dikkatlerini çeken konu. Yapacağımız etkinlikler bu anlamda çok daha değerli olacaktır. İlk kez Kent Konseyi sekreteryasına 2 personel görevlendirildi. Bunlar kurumsallaşmak adına önemliydi
Üyesine ulaşamayan bir kent konseyi olmasın. Bütün verileri güncelledik. İletişim bilgileri ve diğer bilgiler var. Bunlar yeri geldiğinde mesaj atma konusunda veya üyemizin bize ulaşması ile bizim üyeye ulaşmada kullanılıyor.” Diye konuştu.
BAŞKAN ADAYI: PROF. DR. HASAN KARAL
YÜRÜTME KURULU:
BEKİR AKTÜR, METİN KARA, AV. SİBEL SUİÇMEZ, KADEM ÇAKIROĞLU, COŞKUN DİLBER, GÖKHAN GEDİKLİ, ŞEVKET ÇELİK, ZAFER GÖKTAŞ, PROF. DR. DİLEK BEYAZLI, HASAN VOLKAN KANTARCI, HAKAN USTA, MUSTAFA KEMAL ŞAHİN, MUZAFFER AYDIN, ELİF YÜKÜNÇ, AYŞEGÜL AKYÜZ, METİN SERDAR, ADNAN TAÇ, KENAN KURU
BAŞKAN ADAYI: MUSTAFA YILMAZ:
YÜRÜTME KURULU:
YUSUF ALTUNTAŞ, OĞUZ KARAHAN OKAY, ŞÜKRAN ÜST, ERCAN ŞEN, LÜTFİYE TÜZÜN, FATMA KARAHASAN, SÜLEMMAN TÜRKER, MUSA ARSLAN, BİRSEL TURFANDA, NİLGÜN TURAN, ERDOĞAN USTA, MUSA ARSLAN, CEMAL YILDIZ, ESRA İHTİYAROĞLU, TEMEL DÖNER, ZİYNET ŞENER, SAVAŞ ŞAFAK, MUZAFFER ÇUHADAR, BÜLENT ARSLAN, TAYFUN SERDAR, ORHAN CİHAN
BAŞKAN ADAYI YILMAZ: KİRA VEREN KENT KONSEYİ BİNASI İSTEMİYORUM
Genel Kurulun ardından ise adayların konuşmasına geçildi.
Yılmaz, özetle şu şekilde konuştu:
“Genel Kurulun iradesinin üzerinde bir irade olmamalı. 2 aylık verilen görev, 2 yıla uzatılmamalıydı. O gün salonda olan olmayan, her konsey üyesinin bu detayları bilmesi önemli. Etik kurallar çok önemli. Performans Trabzon’a yakışır daya sahip mi? Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi, takip edilen ortak akıl ve bilimsel çalışmayla sahaya yansıtılmasıyla, pozitif rolde öncü olmalıdır. STK’larda görev almak, görev yapmak emek ister, zaman ister. Kolay iş değildir. Ben bizzat 7 yıldır içinde bulunduğum bu çalışmaların mutlaka zaman ayıracak ekiple yola çıkılmalı. Ben tolumun tüm katmanlarını kucaklayacak, bir ekip ile bunları başaracağız. Büyükşehir Belediyesi binası içinde, ben kira veren kent konseyi binası istemiyorum. Buraya engelli vatandaşımız çıkamaz. Diğer ilçelerimizden gelenler buraya çıkamaz. Ben belediyenin içinde, tam kapsamlı, muhtarların da içinde bulunacağı, farklı STK’larında oluşacağı bürolar istiyorum. İnşallah onu gelince düzelteceğiz. Tüm ilçeleri gezerek ortak projeler oluşturacağız. Anketlerle değil, orta akıl arama çalıştaylarıyla, kent sorunlarına ineceğiz. Trabzon’da kendi değerlerimizi, gelen misafirlere Trabzon’da tanıtacağız. Trabzon’da ki önemli yatırımlarda, STK’ların, odaların, Kent Konseylerinin görüşlerini, mutlaka sahaya projeye, fizibiliteye yansıtılması için Büyükşehir ve Meclis üyesi arkadaşlarla sürekli temas halinde olacağız. Toplumumuzun mihenk taşı olan muhtarlarımız onlar kendilerince haklı. Trabzon Ortahisar’da kısıtlı gibi gözüküyor” dedi.
KARAL: ORTAK AKLIN DAHA İLERİ TAŞINMASINDA..
Başkan adaylarından Prof. Dr. Hasan Karal ise, özetle şu ifadeleri kullandı:
“Kovid 19 1 Aralık’ta çinde başladı. Bizde vaka görülmesine bağlı olarak Mart ayının 13’ünde Üniversiteleri kapattık. Biz çalışmalarımıza başladık. Yönerge çalışmalarına başladık ancak Genel Kurullar iptal edildi. Üniversite öğretim üyesiyim doğrudur. 97’den beri başlayan görevimde Trabzon Üniversitesinde Rektör Yardımcılığı yapıyorum. TÜBİTAK’ta değişik görevlerde bulundum, hala yaptığımız görevler var. Kim kazanırsa, kazansın, burada ki kent konseyine gelip çalışabiliyor. Çlışma grupları var. Mutlaka yürütme kurulunda olmak gerekmiyor. Kent Konseyinde ilk defa 5 katına temsil çıkardık. Şu anda Trabzon’da Ortahisar, Akçaabat Kent Konseyi var. Önümüzdeki dönemde bütün ilçelerde kent konseylerini oluşturmak arzumuz var. Ortak aklın daha ileri taşınmasına gayret göstereceğiz. Kent Konseyi önümüzdeki dönem 2 şeyi önemsiyor. Topluma yönelik ulusal ve uluslararası fonlardan projeler alma arzusundayız. Bunun için kendi ekiplerimizi oluşturarak devam etmek istiyoruz” dedi.
Trabzon Kent Konseyi'nin mevcut başkanı Hasan Karal, 121 oy alarak yeniden başkan seçildi. Rakibi Mustafa Yılmaz ise 67 oyda kaldı. Hasan Karal'ın yönetimi ise 117 oy aldı.