Bugun...


Nurgül GÜNAYDIN

facebook-paylas
Kritik Eşik
Tarih: 07-01-2023 10:06:00 Güncelleme: 07-01-2023 10:06:00


Trabzonspor’da pazartesi günü oynanacak olan Alanyaspor ve hemen ligin ilk yarısının son maçı Başakşehir maçları oldukça önemli.

Biz bu iki karşılaşmayı bordo-mavili takım için kritik eşik olarak nitelendiriyoruz.

İyi bir futbolla alınan Fenerbahçe galibiyetinin ardından Karagümrük karşısında alınan ağır yenilgi, endişeleri de beraberinde getirmişti.

Son haftaların flaş takımı Giresunspor ile oynanacak olan maçın önemi bu nedenle daha da artmıştı. Zira iyi futbol oynayan Hakan Keleş’in öğrencileri Fenerbahçe galibiyetinin tesadüf olmadığını göstermek isteyecekti.

Trabzonspor-Giresunspor maçında her iki yarısı da birbirinden çok farklı bir görüntü vardı. Hatta Trabzonspor 2. golü buluncaya kadar kötü görüntüsünü sürdürdü diyebiliriz. Karşılaşmanın son bölümlerinde maça hareketlilik kazandıran bize göre her iki takım taraftarlarının karşılıklı tezahüratları oldu. Ki o anlarda da Trabzonspor rakibine karşı baskılı bir oyun ortaya koymaya başlamıştı. İşte tam da o anlarda Gomez’le gelen gol bir anda maçın da havasını değiştirmişti.

Bordo-mavili oyuncular bu galibiyetle bir anlamda üzerlerindeki stresi de atmış oldu. Çünkü futbolcular sadece Karagümrük maçında alınan mağlubiyetten dolayı değil, Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın son dönemlerde isim vermeden bazı oyuncular üzerinden yaptığı açıklamalardan etkilenmeleri kaçınılmazdı. Zira Avcı’nın şansını iyi kullanamayan oyuncularla yolları ayırma konusundaki kararlılıklarını sık sık dile getirmesi önemli ve altı çizilecek bir husustu. Bu da oyuncular üzerinde ister istemez bir etki meydana getirmiştir.

Alanyaspor’la deplasmanda oynanacak olan maç ve hemen sonrasında ilk yarının son maçı Başakşehir karşısında alınacak sonuçlar ilerisi için büyük önem taşımakta. Zira Trabzonspor’un iki karşılaşmadan da galibiyetle ayrılması halinde şampiyonluk potasında olduğunu iyice hissettirecektir.

***

Geçtiğimiz sezon dünya çapında ses getiren görüntülere imza atan Trabzonspor taraftarı bu sezon ne yazık ki takıma ayak uydurmuş gibi oldukça düşük bir grafik çiziyor. Bordo-mavili takımın oyunu özellikle sosyal medya üzerinden sürekli olarak eleştiren taraftarlar bu eleştirilerden birazını da kendilerine yapmalı aslında. Çünkü gerçek manada bu sezon tam anlamıyla bırakın stadı doldurmayı (Fenerbahçe ve Galatasaray maçı dışında) oyuna bir türlü ortak olarak takımlarını motive edemedi. Daha doğru bir söylemle taraftarlar henüz 12.adam olamadı. Gözlemimiz o yöndedir ki sadece karşılaşmaların son 10 dakikalarına girildiği anlarda ve de 61. dakikalarda kısa süreli bir coşku yaşandığı.

Umarız 2. yarıda hem takım hem de taraftar geçtiğimiz yılki görüntülerini yeniden yakalar ve bu sezon da bordo-mavili camia için yine aynı güzellikler yeniden yaşanır.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
HABER ARA
YUKARI