Bugun...


Gökhan DİHKAN

facebook-paylas
Allah Türkleri diğer milletlerden üstün mü yarattı?!
Tarih: 07-05-2023 20:27:00 Güncelleme: 07-05-2023 20:27:00


Karar Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Bekir Fuat bugünkü yazısında ülkemizin yetiştirdiği en önemli şair ve düşünürlerden olan İsmet Özel’in 2004 yılında bir konferansta yaptığı bir konuşmayı hatırlattı. Özel konuşmasında aynen şunları söylemiş:

“Allah Türkleri diğer milletlerden üstün yarattı. Diğer milletler varlıklarını ya kavmiyete veyahut kapitalizme borçludur. Sadece dünyada Türkler milli vasıflarını Müslüman olmalarına, İslam’ın kılıcı olmalarına borçludurlar. Bu yüzden de Allah diğer milletlerden üstün yaratmıştır Türkleri..”

 

Bu cümlelerin bizce kabul edilebilir tarafı yok.  Evet tarih boyunca Türklerin İslam'a ciddi manada hizmetleri oldu ama Arapların da oldu, Endülüs Emevi Devleti bunun en güzel örneklerinden biri olarak karşımızda duruyor.

Özel’in mantığıyla hareket edersek Araplar da, ‘İnsanlığın iftihar tablosu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Arap’tı” diyerek Araplığın üstün olduğunu, Allah'ın Arapları diğer milletlerden üstün yarattığını pek tabi savunabilir.

Özel’in iddiası da yanlış bu iddia da yanlış.. Her iki görüşün de savunulur tarafı yok.

Bize göre Yunanlı, Ermeni, İtalyan, Fransız, Alman, Belçikalı, Rus bir Müslümanla Türk ve Arap bir Müslüman arasında zerrece fark yoktur.

Hatta Hristiyan inancına göre yetiştirilmiş ama sonradan Müslüman olmuş Avrupalı bir Müslümanın özellikle 21. yüzyıl söz konusu olduğunda çağın Türklerinden ve Araplarından çok daha iyi bir Müslüman portresi ortaya koyabileceğine inanıyoruz.

Biz Müslümanlar, İslam alemi genelde ahlaksız insanlardan oluşuyor artık..

Üzüntü verici bir durum bu ama gerçek bu..

Bizim içimizde ahlaklı insan gösterebilmek için ciddi gayret sarf etmek gerekiyor, böyle insanlar var ama sayılı.. Sayıları fazla değil..

Evet Avrupalı içki içiyor, zina, fuhuş yapıyor, kumar oynuyor, uyuşturucu kullanıyor vs. ama siyaset yapma şekli, ekonomi yönetimi, hukukun üstünlüğü, toplumsal hayat göz önünde bulundurulduğunda çağın Türk'ünden, Arap'ından çok daha ahlaklı bir yapıya sahipler..

Bu yüzden hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, rantçılık, vurgunculuk, kamu malı talanının vs. en az yapıldığı, görüldüğü yerler Avrupa ülkeleri ve Amerika..

Üstünlük takvadadır.. İngiliz bir Müslüman, Türk bir Müslümandan üstün olabilir, Rus Bir Müslüman Arap bir Müslüman'dan üstün olabilir. Üstünlük takvadadır, Allah'a kulluk şuuru içinde İslam’a hizmet etmededir.

Irkçılıktan, milliyetçilikten şahsen nefret ediyoruz.

Zira çok iyi biliyoruz ki ilk ırkçı Şeytan’dır.

Kendisinin dumansız ateşten yaratılmasından ötürü topraktan yaratılan insandan üstün olduğu iddiasını savunmuştur.

Hal böyleyken milliyetçilik, ırkçılık yapmak bir Müslümana hiç ama hiç yakışmamaktadır.

Ayrıca çağın Türklerinin her gün haber bültenlerine yansıyan rezil hallerine bakan bir Avrupalı Hristiyan da pek tabi Türklerin yeryüzünün en beyinsiz insan grubu olduğunu iddia edebilir.

Allah’tan kopan, koparılan; Allah’tan uzaklaşan, uzaklaştırılan insan Türk de olsa beyinsizleşir, ahmaklaşır, Avrupalı da olsa beyinsizleşir, ahmaklaşır. Kriter budur.

Laik cumhuriyetle birlikte Türklerin başına da bu gelmiştir.

Bu konuda söylenecek sözler bunlar olmalıdır bizce..

 





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
HABER ARA
YUKARI